Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Lee Westwood vann Nordea Masters 2012 på Bro Hof Slott

Foto: Joakim Holmberg.

Det var bara lite nervöst för Lee Westwood sista dagen på Bro Hof Slott. Han vinner Nordea Masters med hela 19 under par och fem slag från tvåan Ross Fisher. Svenske Peter Hansson kunde inte hålla jämna steg med Lee utan slutade på tredje plats med Sergio Garcia och Mikko Ilonen. Robert Karlsson fick priset som bäste Amatör.

Lee Westwood var ostoppbar på sista dagen av Nordea Masters och tar sin tredje vinst totalt i turneringens historia. Han vinner med hela 19 under par och på andra plats kom Ross Fisher på 14 under par hela fem slag efter. Redan på väg in på sista hålet fick Lee Westwood motta publikens uppskattning och jubel , han är en av av de mest populära spelarna och mångas favorit. För denna seger får Lee förutom äran också motta en check på 250000 euro och en stor fin golfbollpokal i kristallglas. Prisutdelare var ingen mindre än Prins Daniel och Nordeas VD.

Peter Hansson som spelade klart strax före missade sin chans att ta andra platsen utan slutar på tredje plats tillsammans med Sergio Garcia och Ilonen på 13 under par.

Även Robert Karlsson fick ett pris som bäste Amatör och fick även han motta publikens jubel.

Efter prisutdelningen och fotografering samt en hel del autografsigneringar från Lee Westwood var det presskonferens.

Lee Westwood förklarade bland annat hur han tänkte och tyckte inför och under tävlingen. Sista dagen försökte han bara att vara fokuserad och fortsätta spela som de tidigare dagarna. Visst kändes det lite nervöst ibland när det gäller sista finaldagen, men med ett fint stöd från den svenske publiken och en så fint skött bana gjorde att han kunde slappna av ändå. Det kändes extra kul att vinna för tredje gången i Sverige i tre olika årtionden. Det var över ett år sen han vann i Europa och det kändes ganska härligt att nå ända fram igen, efter några andra platser under året.

Sen är det ju alltid kul att vinna och med veckans spel som grund kan han slipa på vissa detaljer som puttning och en del annat. Redan nästa vecka är det dags för nästa stortävling, US – Open.

Han tackade Svenska publiken och arrangörer och alla frivilliga runt omkring banan på Bro Hof Slott som gjorde det så lätt att spela bra golf. På plats var även hans familj med son, mamma och pappa. Direkt efter skulle de åka tillsammans till England och sen åker han vidare på söndag morgon till USA.