Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Fälttävlansryttarna ska visa formen

På Ribersborg 2011 Foto: Svenska Ridsportförbundet

I tyska Luhmühlen startar de flesta svenska fälttävlansryttarna som finns med på förbundskapten Gunilla Fredrikssons långa lista. Det är sista mönstringen innan Sveriges Olympiska Kommitté tar ut de fem ryttarna som ska rida i London.

– Svenska ryttarna startar i den trestjärniga klassen. Det är en underbar bana i en vacker omgivning, säger Gunilla Fredriksson från bilfärden mot Lumühlen.
Niklas Lindbäck gör sin andra internationella start med Mister Pooh. I första tävlingen fick inte Mister Pooh gå gör fullt.
Sara Algotsson Ostholt rider båda sina hästar Wega och Mrs Medicott. Malin Petersen har också två hästar till start, Sofarsogood och Piccadilly Z.
Efter den inledande dressyren på torsdagen ligger Sara Algotsson Ostholt trea och Niklas Lindbäck sexa. Terrängritten rids på lördag med första start 10:00 i den trestjärniga klassen.

Sara och Malin är båda bosatta i Tyskland och rider nästan på hemmaplan.
Saras syster Linda Algotsson ansluter med La Fair från Kalmar. Hästen är för övrigt mamma till Saras Wega.
Yngst i gänget är Ludwig Svennerstål med Alexander och Hannes Melin med Gaston KLG, killen som redan har blivit ett frimärke i Postens utgivning av hästfrimärken.
I truppen rider också Niklas Jonsson med First Lady och Johan Lundin med Fernet af Kreffe samt Anna Hassö.
– Efter Luhmühlen ska hästarna veterinärbesiktigas. Därefter har vi ett träningsläger hos Niklas Lindbäck som byggt ett vattenhinder à la London, avslöjar förbundskapten Gunilla Fredriksson.
Under Falsterbo Horse Show kommer fälttävlanslaget att få möjlighet att hoppa inne på gräsbanan innan någon av de internationella klasserna och rida dressyr på dressyrbana för att hålla igång formen inför London.

Källa: Svenska Ridsportförbundet