Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Väsby – tio i topp i landet på miljöarbete

När miljöaktuellt rankar Sveriges bästa kommuner på miljöarbete hamnar Väsby bland de tio bästa i landet. Rankingen bedömer kommunernas förmåga att ta hänsyn till miljön i sitt arbete.

– Det är vårt långsiktiga arbete med miljöfrågor som har gett resultat. Kommunen är miljöcertifierad och har rutiner för miljöarbetet på många områden, både vad gäller fastighet, trafik, IT, upphandling och mycket mer, säger Eva Bergh, miljöstrateg i Upplands Väsby kommun.

Upplands Väsby kommun steg från plats 41 förra året till att vara bland de tio bästa kommunerna i år, exakt placering i rankingen bland dom tio avslöjas av miljöaktuellt veckan efter midsommar .

– Det är väldigt roligt att vårt miljöarbete uppmärksammas. Vi har under många år haft fokus på miljöfrågorna och det känns bra att se att allt arbete som sker ute i verksamheterna har gett goda resultat., säger Johan Magnusson, kommunalråd och ordförande i miljö- och hälsoskyddsnämnden.

– Alla medarbetare som har bidragit till detta ska känns sig mycket nöjda och stolta. Det här är nämligen ett arbete som genom miljörevisioner ute i varje verksamhet verkligen engagerar alla anställda, säger Björn Eklundh, kommundirektör.

Miljöaktuellt rankar varje år Sveriges kommuner. Bedömningen görs dels genom en egen enkät till kommunerna med frågor om miljöarbetet, men de tittar också på flera andra mätningar på specifika områden. Bland annat finns Gröna bilisters undersökning med, där Väsby i år intar en hedrande andra plats bland stockholmskommunerna.

Källa: Upplands Väsby kommun.