Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Mästerskapssommaren för simmarna från Linköpings ASS börjar med JSM/SM i simning i Norrköping

Foto: Linköpings Allmänna Simsällskap.

Norrköpings Kappsimningsklubb arrangerar 27 juni – 1 juli JSM/SM i simning. Med deltagandet där startar simmarna från LASS mästerskapssäsongen i långbana sommaren 2012. En dryg månads tävlingar och mästerskap ska genomföras och många simmare deltar i flera.

Den 27 juni – 1 juli arrangerar Norrköpings Kappsimningsklubb JSM/SM i simning. Med sitt deltagande där startar simmarna från LASS mästerskapssäsongen i långbana sommaren 2012. Under drygt en månad kommer följande mästerskap att avverkas – och många simmare deltar i flera mästerskap.

JSM och SM i simning i Norrköping den 27 juni – 1 juli

Europeiska Juniormästerskapen i Antwerpen den 4 – 8 juli

Nordiska Ungdomssimspelen i Linköping den 6-8 juli

Nordiska Ungdomsmästerskapen i Köpenhamn den 7-8 juli

Ungdoms-SM (SUM-SIM) i Borås 19-22 juli

OS i London, 29 juli – 5 augusti

Vid JSM/SM i simning kommer femton simmare från LASS att delta:
Madelene Andersson, Sergio Arias Botey, Jakob Dorch, Oscar Ekström, Vilma Ekström, Lars Frölander, Oskar Gannholm-Johansson, Frida Jakobsson, Alexander Linge, Carl Norlander, Caroline Palm, Rebecka Palm, Pontus Palmqvist, Grim Sjöberg och Tove Törnström.

Här finns den fullständiga startlistan inför JSM/SM i simning.

LASS elittränare Mikael Holmertz summerar inför JSM/SM:
– Det ska bli riktigt, riktigt kul att komma iväg. Det är så stor glädje och mycket gemenskap i hela laget eftersom alla är samlade igen nu när USA-tjejerna Caroline Palm, Rebecka Palm och Tove Törnström har kommit hem över sommaren. För damernas del siktar vi på att vara med och bråka om tio-tolv finalplatser. Jag tror också på topp fem-placeringar i lagkapperna 4×100 medley och 4×200 frisim.

På herrsidan har Mikael Holmertz ännu högre förväntningar:

– Trots att Oscar Ekström bara kommer att delta första dagen (han åker iväg med juniorlandslaget till EJM sedan) tror jag på femton-tjugo finalplatser. Här ska vi också kunna hämta hem ett antal medaljer.

Sammanlagt hoppas Mikael Holmertz på någonstans mellan sju till nio medaljer under JSM/SM.

Efter JSM/SM kommer Carl Norlander att åka vidare med ungdomslandslaget till Danmark och Nordiska Ungdomsmästerskapen.

– Han simmade fantastiskt bra på JSM i kortbana i vintras och vi hoppas naturligtvis mycket på honom även i de internationella sammanhangen. För att inte tala om Ungdoms-SM i slutet av juli.

– Och när det blir Olympiska Spel har vi ju Lars Frölander att sätta vårt hopp till. Vi är jätteglada över att han nu ska göra sitt sjätte OS. Man kan bara säga en sak om det: Fantastiskt!

Källa: Linköpings Allmänna Simsällskap.