Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ny bok berättar Slakthusområdets hundraåriga historia

Foto: Stockholms stad.

Den första september firas Slakthusdagen i Slakthusområdet i Stockholm. En jubileumsbok släpps samtidigt som berättar om Stockholms mathistoria och hur området har påverkat Sveriges kulinariska utveckling, dess kulturella historia har påverkat hur staden har vuxit fram.

– Slakthusområdets kulturella historia är central för Stockholm och har påverkat hur staden har vuxit fram. Jubileumsboken berättar på ett läsvärt sätt om Stockholms mathistoria och hur området har påverkat Sveriges kulinariska utveckling, säger Fastighetskontorets direktör Juan Copovi-Mena.

”Kött och Blod” är utformad som en ny typ av coffee table-bok – en ”meat table”-bok – med bilder från Stockholms Stadarkiv och intervjuer med historiker och människor som verkat i området. Bokens röda tråd är maten, människorna och miljöerna som tillsammans med arkitekturen och stadsplaneringen har givit området sin unika prägel.

Boken går att köpa under Slakthusdagen den 1 september kl 10-16 i Slakthusområdet. I samband med lanseringen kommer den också att fritt kunna laddas ner i sin helhet via Stockholmskällans webbsida .

– Vi vill att den här boken ska vara tillgänglig för alla stockholmare, så de kan ta del av stadens historia och vad som har påverkat Stockholms specifika matkultur. Det är en viktig del av vårt uppdrag, säger Kettil Mannerheim samordnare vid Stockholmskällan.

Källa: Stockholms stad.