Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Förra årets vinnare Antonov och Englund knappa favoriter i årets Ö till Ö

Måndag den 3 september är det dags för den sjunde upplagan av Ö till Ö, ett unikt race i skärgårdsmiljö. Tävlingen som började som ett enkelt vad mellan krögaren Anders Malm och två bröder på Utö Värdshus har expanderat och har idag över 100 deltagande tvåmannalag från hela världen. Sju år senare fortsätter vadslagningen och den spännande uppgörelsen om vilken atlet som tar hem segern och de 37,500 kr i det 64 kilometer långa loppet.

Tävlingen startar i ottan vid Seglarhotellet på Sandhamn och avslutas vid Utö Värdshus på Utö. Ett 20-tal öar skall avverkas där lagen simmar mellan öarna för att sedan löpa över dem. Totalt skall 64 kilometer genomföras där 10 av dem består av simning och de övriga 54 av hård terränglöpning.

Årets startfält består av 102 lag från världens alla hörn som gör upp om att stå som segrare vid dagens slut. Nytt för i år är att man via Betsafe har möjlighet att spela på tävlingen. Det finns inte mindre än tolv olika spel upplagda på tävlingen, där förra årets vinnare i herrklassen Bquick Redovisning med Antti Antonov och Björn Englund i spetsen är knappa favoriter till 2,95 gånger pengarna. En av favoriterna är också förra årets tvåa Perfil Bajo med Lars Ekman och nytillskottet Marcus Danielsson som ger 4,00 gånger pengarna. Spel finns också uppe på mixed klassen där Försvarsmakten är favoriter och damklassen där Team Desperate är favoriter.

Källa: Betsafe