Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

SKF firar 100 år i Kina och tillkännager nya stora investeringar

SKF inledde idag ett veckolångt firande av sitt 100-årsjubileum i Kina med ett antal evenemang. SKF startade försäljning i Kina 1912 och har idag 18 fabriker och över 7 000 anställda i landet.

Samtidigt tillkännagav SKF ytterligare investeringar på denna viktiga marknad och etablerar ett SKF Campus i Jiading-distriktet i Shanghai för att stödja sin tillväxt i Kina och Asien. Investeringen omfattar en ny fabrik för hjullager för bilar samt omlokalisering och utvidgning av SKF Global Technical Centre China (GTCC), SKF Solution Factory och SKF College till den nya platsen. GTCC omfattar produktutveckling, tekniska tjänster, globala laboratorier för metallurgi och kemi, utveckling av tillverkningsprocesser samt undersökning och testning av produkter.

“SKFs verksamhet i Kina och Asien är mycket viktig för koncernen och vi är övertygade om den långsiktiga utvecklingen i regionen. Den nya investeringen innebär att SKF ytterligare stärker sin verksamhet inom tillverkning, teknik, utveckling och testning i regionen. Därigenom kan vi på plats snabbt erbjuda våra kunder ökad kompetens och fler resurser”, säger Tom Johnstone, SKF vd och koncernchef.

Investeringen i mark, ny fabrik och omlokalisering av det tekniska centret uppgår till cirka 700 miljoner kronor. Den nya fabriken byggs enligt LEED-standard och kommer huvudsakligen att tillverka hjullagerenheter för fordonsmarknaden. Koncernens bästa arbetssätt inom global teknik och processer kommer att tillämpas och göra det möjligt för SKF att ytterligare förstärka sina lokala leveranser och tekniska tjänster till både inhemska och globala kunder i Kina.

“Tack vare nya SKF Campus kan vi nu sammanföra och utveckla lokal kompetens på en plats och därigenom bättre tillgodose kundbehoven i regionen”, säger Erik Nelander, chef för SKF China.

Det nya området täcker en yta på 45 000 m2 och kommer att ha cirka 900 anställda 2015, av vilka 400 kommer att tillhöra GTCC. Jiading-distriktet ligger nära flera av SKFs stora fordonskunder och även andra kunder, såväl som tekniska universitet och institut.

Byggandet planeras att starta under tredje kvartalet i år och vara klart under fjärde kvartalet 2013.

Källa: SKF