Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Peter Jöback med trio på turnè i höst!

Arkivbild från Mellodifestivalen 2010. Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion

Från P3-frekventa popduetter om Helsingfors och Italien till Kristina från Duvemåla. Från storsäljande svenska album till de stora scenerna i Londons West End. Från albumlistans förstaplats till de svenska konsertscenerna. Från Umeå i norr till Malmö i söder. Live Nation är oerhört stolta att till hösten 2010 ge er: Peter Jöback!

Höstens turné blir stor, drygt 30 konserter i Norge och Sverige, men själva konserten kommer att ha en intimare karaktär med bara en trio och Peter själv. Trion består av musikerna Rickard Nilsson, Charlotte Centervall och Ricard Nettermalm. Sverigepremiär blir det den 30 september i Örebro och biljetterna till de svenska datumen släpps den 11 maj.

–  Jag ser verkligen fram emot att få åka ut på turné i en mindre konstellation och spela tillsammans med några av mina favoritmusiker. Detta kommer att ge en intimare konsert där jag får chansen att komma närmare min publik, säger Peter Jöback.

Peter Jöback har med sin fantastiska röst i kombination med en enorm scennärvaro blivit en Sveriges mest framgångsrika och erkända artister. I höstas kom albumet ”East Side Stories”, inspelat i New York där han samarbetade med flera internationella artister, och tidigare i år medverkade han i Melodifestivalen med låten ”Hollow”.

Peter har genom åren etablerat sig som en av våra största skivartister och har sedan debuten släppt 11 album och sålt över 1 miljon skivor, bland dessa ”Det här är platsen” och ”Människor som du och jag”. 2006 var han den bäst säljande artisten i Sverige med samlingsskivan ”Flera sidor av samma man” och 2008 gjorde han om bedriften med sitt julalbum. 

 Förutom sina soloframgångar har han gjort succé i flera musikaler och fick sitt genombrott som Robert i ”Kristina från Duvemåla” och gjorde en fantastiskt hyllad MC i ”Cabaret” i Danmark och Sverige. I Londons West End har han medverkat i ”Miss Saigon” och i originaluppsättningen av ”Häxorna i Eastwick”. I höst står han på scen tillsammans med:

Rickard Nilsson – keyboard mm
Charlotte Centervall – gitarr mm
Ricard Nettermalm – slagverk.

Källa: Live Nation