Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ny enkel och pedagogisk anatomibok

Foto: SISU Idrottsböcker.

Nya boken ”Muskler – anatomi och funktion” är en ovanligt översiktlig anatomibok. Det är en enkel, pedagogisk och illustrativ sammanställning av människans större muskelgrupper med fokus på ursprung, fäste och funktion och texter på både svenska och latin.

Syftet med ”Muskler – anatomi och funktion” (SISU Idrottsböcker 2012) är att underlätta anatomistudierna för den som studerar till exempelvis sjukgymnast, naprapat, kiropraktor, personlig tränare, idrottslärare eller massör. Den fungerar även utmärkt som uppslagsbok för kliniskt verksamma inom samma områden. Boken innehåller mycket tydliga illustrationer och texter på både svenska och latin.

– Idén till boken växte fram när jag själv studerade. Det fanns helt enkelt ingen översiktlig sammanställning av människans muskler på marknaden utan jag gjorde min egen karta och den har jag även haft stor nytta av som färdig sjukgymnast, säger Marcus Eng, sjukgymnast och bokens författare.

Boken såväl som musklerna är indelade i fem avsnitt: Huvud & Nacke, Thorax, Övre extremitet, Rygg & Mage och Nedre extremitet. I slutet av boken finns muskel- och nervregister samt en sammanställning med ordförklaringar.

– ”Muskler – anatomi och funktion” är en fantastisk bok. Så genialt enkel med de detaljer om människans muskler som jag som kliniker, forskare, föreläsare och motionär oftast funderar över. Här hittar jag lättillgängligt ursprung, fäste och funktion med fantastiska illustrationer. Boken kommer att vara av stort värde och till glädje för alla som är intresserade av muskler. Jag rekommenderar varmt denna bok till alla inom sjuk- och friskvård, till ledare, tränare, föräldrar, motionärer och idrottare, samt till alla som är involverade inom olika utbildningar där muskler är av betydelse, säger Roland Thomeé, professor i sjukgymnastik.

Fakta om boken
Titel: Muskler – anatomi och funktion (SISU Idrottsböcker 2012)
Författare: Marcus Eng
ISBN: 9789186323431

Utgivningsår: 2012
Mjukband, 104 sidor

Om författaren

Marcus Eng är leg. sjukgymnast och bosatt i Karlstad. Han är verksam inom fotboll och sitter med i Värmlands ishockeyförbunds utbildningskommitté där han håller föreläsningar inom träningslära för ishockeytränare.

Källa: SISU Idrottsböcker.