Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Järfällas kommun dokumenterar de gångna 50 åren på fritidsgårdarna med en bok och en film

Foto: Järfälla kommun.

Järfälla Fritidsgårdar släpper en bok fylld med bilder från de gångna åren på Järfällas fritidsgårdar Borgen, Fågelsången och Koppargrytan. Samtidigt arbetar man även med en film om fritidsgårdarnas 50-åriga historia.

Den 3 november firar Järfälla Fritidsgårdar 50 år. För att visa upp de gångna åren har man gjort en bok över gårdarnas historia och arbetar med en film.
– Vi vill fira att Järfälla Fritidsgårdar fyller 50 år och visa upp den verksamhet som bedrivits under åren och samtidigt uppmärksamma Järfällaborna på alla aktiviteter som finns på fritidsgårdarna idag, säger Marianne Grön, intendent på Järfälla Fritidsgårdar.

Boken innehåller bilder som visar och beskriver fritidsgårdarnas tidigare verksamhet men även bilder från det som händer på gårdarna idag. Filmen som ska vara klar i början av 2013 kommer innehålla filmsekvenser från gårdarna och intervjuer med gamla gårdsbesökare och personal som arbetade på 60/70 talen och idag.
– I filmen och boken kanske våra Järfällabor hittar sig själva, en tidigare fritidsledare eller sin förälder med på en bild från ungdomens dagar, avslutar Marianne.

Källa: Järfälla kommun.