Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Satsningen mot bostadsinbrott ger resultat

Under ledning av Polismyndigheten i Jönköpings län är en serie bostadsinbrott begångna i Jönköpings, Kronobergs och Skåne län på väg att klaras upp.

Polismyndigheten i Jönköpings län har tillsammans med Polismyndigheten i Kronobergs län under hösten arbetat med en konstellation som man misstänker begår bostadsinbrott. Under tisdagen 30 oktober kunde två personer gripas i ett samhälle utanför Växjö i Kronobergs län efter att de begått ett bostadsinbrott. De misstänka männen är mellan 25- och 35-års åldern och hemmahörande i Kronobergs län.

– Bostadsinbrottsgruppen i Jönköping tillsammans med Länsspaningsgruppen i Jönköpings län och Span i Kronobergs län har bedrivit ett noggrant och uthålligt spaningsarbete som kunde leda fram till gripandet, säger Jessica Andersson, assistentåklagare vid Åklagarkammaren i Jönköpings län.

De båda männen har under fredag förmiddag häktats vid Växjö tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för grov stöld. Fler personer figurerar i utredningen bland annat misstänkta för häleri.

På grund av pågående förundersökning kan polisen inte lämna ytterligare detaljer kring utredningen.

Från första januari till första november 2011 begicks det 388 inbrott i bostad i Jönköpings län motsvarande 414 i år. Alltså en stor ökning, däremot är det en kraftig minskning under oktober, 33 i år jämfört med 55 förra året.

Källa: Polisen.