Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Raketökning i försäljning av robotdammsugare

”Försäljningen av robotdammsugare i jul har gått över våra förväntningar”, enligt Jesper Skov på RobotExperten.se. Han vittnar om en ökad efterfrågan, något som i hans teori beror på att robotdammsugaren under 2012 har fått sig en ökad kännedom till följd av bland annat blivit utsedd till årets elektroniska julklapp (av Elektronikbranschen), men också på grund av det ökade utbud som blivit på den svenska marknaden.

Enligt Jesper Skov så kommer trenden även fortsätta uppåt under 2013. ”Signalerna vi får enligt egen analys av vår försäljning samt ökande antalet konkurrenter visar att det finns en stor potential för oss att göra ännu större vinster nästa år”, säger Jesper Skov.

Man planerar att under nästa år även öka utbudet av olika varianter av robotdammsugare för att således kunna möta den ökande efterfrågan. Jesper Skov menar att konsumenterna förväntar sig fler och mer differentierade varianter på robotdammsugare. ”Vi märker även från fabrikerna och leverantörerna av robotdammsugare att det tillverkas flera olika varianter kontinuerligt, det är en stark signal på förväntat ökad tillväxt även hos fabrikerna.”

Källa: RobotExperten.se