Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sverige tar täten för att fler kvinnor ska ta makten

Annie_johansson.02
Foto: Wikimedia

I går lanserade näringsminister Annie Lööf ett nytt initiativ för jämställdhet på årskonferensen för kvinnors företagande. Syftet med ”Golden Rules of Leadership” är att göra världen mer jämställd, genom rättesnören var och en kan använda sig av i sin vardag för att främja kvinnliga talanger.

– Kvinnor världen över är underrepresenterade i näringslivet och på andra ledande poster. Med Golden Rules vill vi genom konkret handling i vår vardag bidra till en mer jämställd värld, genom att bland annat bjuda in kvinnliga talanger till våra nätverk, erbjuda ledarskapsträning och mentorskap, säger näringsminister Annie Lööf (C).

Golden Rules of Leadership är ett resultat av Sveriges engagemang i USA:s före detta utrikesminister Hillary Clintons råd International Council on Womens Business Leadership. Som en av två européer ingick före detta näringsminister Maud Olofsson i gruppen som har tagit fram de gyllene reglerna. Sverige är först ut med lanseringen, och länder som USA, Indien, Brasilien och Sydafrika följer efter.

– Jämställdheten kräver inte bara politiska beslut utan också människor som gör skillnad i sin vardag. Jag och flera med mig väljer därför att följa Golden Rules, och alla som vill är inbjudna att delta, avslutar Annie Lööf (C).

Mer information och möjlighet att ansluta sig till Golden Rules of Leadership finns på www.goldenrules.se .

Källa: Näringsdepartementet