Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Haninges budget för 2014 ger utrymme för nya satsningar

– Haninges ekonomi är stabil och vi har en bra kvalitet i våra verksamheter. Nu tar vi nästa steg i att utveckla Haninge. I vår budget inför 2014 satsar vi ytterligare 162,7 miljoner i verksamheten utan att behöva tumma på de långsiktiga målen eller på vårt resultatmål på två procent. Vi behöver inte heller höja skatten för att klara denna insats. Det är en ansvarsfull ekonomisk politik, som bildar en gedigen grund för en fortsatt välfärd, säger Martina Mossberg (M), kommunstyrelsens ordförande i Haninge, i ett uttalande i samband med budgetdebatten i fullmäktige.

– Haninges skolor ska vara de bästa i Sverige. Vårt gemensamma ansvar gentemot barn och unga är oändligt. Därför satsar vi drygt 77 miljoner mer på utbildningen jämfört med 2013. Vi ökar också insatsen i kultur och fritid, verksamheter som av tradition attraherar många unga människor, fortsätter Martina Mossberg

– Men ett civiliserat samhälle ska också stödja och kunna ta hand om de svaga. Detta gör vi verklighet av genom att öka budgeten i både socialnämnd och äldrenämnd med sammanlagt närmare 66 miljoner. Här finns också förväntade volymökningar, som vi ansvarsfullt avsätter medel för. En viktig del i denna satsning är att fortsätta arbetet med att minska ungdomsarbetslöshet och utanförskap, säger Martina Mossberg.

– Vi är många i Haninge och vi blir hela tiden fler. Strax är vi fler än 80 000 invånare, en riktigt stor kommun. Att bygga bostäder av olika slag, att utveckla en modern, regional stadskärna, att satsa på infrastruktur fortsätter att göra Haninge attraktivt, för både privatpersoner och företag, fortsätter Martina Mossberg.

– I kommunledningen utgår vi från den enskilde Haningebon. Vi tror att de har förmåga att ta ansvar för sitt liv och att förverkliga sina drömmar. Det betyder inte att Haninge ska vara en ”curlingkommun”, utan vår uppgift är att skapa förutsättningar, som gör detta möjligt, avslutar Martina Mossberg (M).

Källa: Haninge kommun.