Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Lakrits- och Chokladprovning

Godisfrossa
Godisfrossa Foto: Arnold Lundin

Vi på redaktionen har  provat en del lakrits från Island, Finland och Sverige. Det var lakritschoklad, lakritspastiller och färsk sötlakrits. Vi provade även Marabous nya choklader: Passion, Polka och Jordgubbshjärtan. Vi var fyra stycken som provade och jag betygsätter från 1-5.

Från Lakritsroten som ligger på Odengatan i Stockholm provade vi Cacao e Sale Dolce, en väldigt god mörk choklad med havssalt. En favorit. Den har en kraftig mörk chokladsmak och smakar vuxet (5,5,5,5). I samma butik kan du köpa Brunberg Kaura lakritsstänger. De har en mild lakritssmak och passar bra till barn (3,3,3,2).

Underbar  lyxchoklad
Underbar lyxchoklad Foto: Arnold Lundin

Vi provade också Marabous nyheter där Polkachokladen fick högst betyg. Om du gillar polka är den ett perfekt godis(3,3,3,3). Jordgubbshjärtanen gick att äta, men de var väldigt söta, så om du gillar sött så är detta rätt val för dig (5,3,2,1). Den som fick sämst betyg var Passionschokladen. Två av fyra tyckte den var nästintill  oätlig medans en av oss gillade den mycket (5,3,1,1). Den är väldigt söt i smaken och har en stark doft av passion.

Goda stenar från Chokladbutiken
Goda stenar från Chokladbutiken Foto: Arnold Lundin

Vi provade också lakritschoklad från Chokladbutiken på S.t Eriksgatan. En isländsk lakritschoklad som heter Hitt. Den hade en tjock stång av lakrits och ett överdrag av mjölkchoklad. Smaken är annorlunda, men interessant och ny(4,4,3,3). Från Chokladbutiken smakade vi Original Chocolate Tryffel. En väldigt god tryffel med smak av whiskey och smör. Det stod på paketet att den skulle ha en smak av lakrits men ingen av oss kände någon sådan smak. Tryffeln kan rekomenderas till whiskey. (5,5,5,5)

Hitt! En hitt med tjock lakritssträng och choklad
Hitt! En hitt med tjock lakritssträng och choklad Foto: Arnold Lundin