Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

25 sätt att bli en bättre chef!

Nu finns det äntligen en ledarskapsbok specialskriven för företagare och andra chefer i mindre bolag. I ”25 sätt att bli en bättre chef” har Malin Trossing, en av Sveriges mest uppskattade ledarskapsexperter, samlat sina bästa tips och verktyg från hennes år som chef, utbildare och ledarskapsexpert. Boken ges ut i serien Driva Eget – handböcker för företagare, som är ett samarbete mellan Liber och tidskriften Driva Eget.

Alltför många av våra företagare och chefer i mindre företag investerar inte tillräckligt med tid för att utveckla sitt ledarskap. Det finns ju så mycket annat att göra, och att vara chef är väl inte så svårt … Men sanningen är att ett bra ledarskap inte kommer av sig självt – att leda andra människor är en färdighet som man måste lära sig och ständigt träna på.

– Med min bok vill jag både skapa insikt om att ett bra ledarskap lönar sig och visa på konkreta tips på hur man kan göra för att bli en bättre chef, säger Malin Trossing. Få startar företag för att de helst av allt vill bli chefer och ha ansvar för medarbetare. Det är något som en dag bara är ett faktum. ´Och då är det viktigt att veta vad man gör. Går det snett kan det kosta det lilla företaget stora pengar.

På 128 sidor har Malin Trossing samlat sina bästa tips, de som gör störst skillnad men som också är enkla att ta till sig och införa. Tydligt, lättsamt och användbart är Malins ledord, oavsett om hon skriver böcker, föreläser eller coachar. Resultatet är en veritabel skattkista för chefer som vill ha konkreta svar på hur de kan få både verksamheten och medarbetarna att växa.

Om författaren

Malin Trossing är en väletablerad ledarskapskonsult. Hon har över 15 års egen erfarenhet som ledare på stora företag som Sony Ericsson, Ericsson och Svenska Spel samt på mindre start-up-företag som Cell och Jadestone. Idag driver hon det egna företaget Dare to lead AB. Malin har tidigare skrivit tre böcker, bl.a. ”Våga leda effektivt” och ”Våga leda modigare”.

Om bokserien Driva Eget

Alla böckerna i serien Driva Eget har ett konkret och direkt användbart innehåll – så att man snabbt kan ta till sig de råd som passar den egna verksamheten. Lönsam läsning för företagare men också för ledningsgrupper samt för alla som på något sätt arbetar med små och medelstora företag, som exempelvis styrelseledamot, revisor, konsult eller rådgivare på bank. De övriga böckerna i serien är:

”92 sätt att sänka skatten” av Anders Andersson
”22 sätt att sälja bättre” av Ulla-Lisa Thordén
”49 sätt att öka lönsamheten” av Mikael Carlson

Fakta om boken

Titel: Driva Eget: 25 sätt att bli en bättre chef

Författare: Malin Trossing

Förlag: Liber

ISBN: 978-91-47-11711-6

Antal sidor: 128

Källa: Liber AB.