Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Magdalena Ribbing invigningstalar på Stockholm Pride

Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

 

Stockholm Pride presenterar folkvettsexperten Magdalena Ribbing som en av årets talare på invigningen av Stockholm Pride. Ribbing, med en lång rad böcker om hyfs, stil och bland annat svensk historia har nu svarat på mer än 50 000 frågor från allmänheten i detta ämne.

Makt i den stora betydelsen är lika med ansvar för samhället och ska ges av majoriteten. Frågorna till mig handlar ofta om makt på den individuella nivån och där ser jag hur människor kan förstöra för varandra genom att misstolka rätten till makt, säger Magdalena Ribbing.

Stockholm Pride kommer under årets festival att belysa tema Makt på flera olika sätt och perspektiv.

– Ribbing står för ett viktigt perspektiv på årets tema. Genom att svara på folks frågor om hyfs och stil och alltid självklart påpeka att alla har krav på ett respektfullt bemötande, visar hon hur makt kan användas positivt för att ta ställning för alla människors lika värde, säger Lovise Brade Haj, vice ordförande för Stockholm Pride.

Idag öppnar Stockholm Prides program på webben där du kan göra ditt eget program. Välj just dina favoriter och maxa sommarens festival 26 juli till 1 augusti. www.stockholmpride.org 

Källa: Stockholm Pride