Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

U21 landslaget till internationell 7-mannaturnering

Foto: Wikimedia

Det europeiska rugbyförbundet har, efter beslutet att inkludera sjumannarugby i OS, insett behovet av en internationell sjumannaturnering på U21 nivå. Inriktningen är Afrikanska och Europeiska lag och turneringen anordnas för första gången i Carcassonne under midsommarhelgen. Dit åker svenska rugbyförbundet med tio spelare som mycket väl kan tänkas bli kärnan i den kommande OS-satsningen.

Uttagningarna för turneringen har gjorts i samråd med tränarna för de regionala akademierna, och störst representation har Vänersborg. Klubben har sedan tidigare profilerat sig som en stark sjumannaklubb och har dessutom ett juniorlag som blivit svenska mästare de senaste åren, vilket definitivt motiverar uttagningen av fem spelare till 7-mannatruppen.

Den tio man starka spelartruppen samt tränare och manager åker till Carcassonne på onsdag för att spela i turneringen. I gruppspelet hamnar de i samma grupp som Portugal, Serbien och tre franska regionslag, där portugal förmodligen står för det tuffaste motståndet.

Förbundskapten under turneringen är Mike Tatu från Vänersborg som har fina meriter från sjumanna, där han länge varit en framstående spelare. Som sjummanatränare har han tidigare bland annat tagit damerna till Hong Kong 7s (2000). Utöver detta är han i dagsläget förbundskapten för seniorlandslaget i 15-manna.

U21- Truppen:
Tobias Borg (Enköping RK)
Jimmy Rissanen (Vänersborg RK)
Oscar Ulander (Stockholm Exiles)
Robin Fransson (Vänersborg RK)
Sami Paulsson (NRK Troján)
Hampus Carlsson (Vänersborg RK)
Carl Ulander (Wales UWIST)
Kim Sjödin (Södertälje RK)
Alexander Andersson (Pingvin)
Rasmus Tegner (Vänersborg RK)
Jack Olsson (NRK Troján)
Victor Carlsson (Vänersborg RK)

Källa: Svenska Rugbyförbundet