Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Skedvibröd extragräddat knäckebröd ger knaprigare bröd med lättrostad smak

Skedvibrödet finns ännu så länge i begränsad upplaga i vissa butiker. Foto: Skedvi.
Skedvibröd extragräddat knäckebröd. Foto: Skedvi.

Aftonkuriren testade Skedvibröd extragräddade knäckebröd. Det har blivit gräddat lite extra i vedeldade ugnar för hand och då blir det lite krispigare och hårdare lite rostad konsistens än deras vanliga knäckebröd. Det sorteras ut och blir då deras extragräddade knäckebröd i blåa förpackningar. Skedvibröd bakas för hand enligt hantverksmetoder och finns ännu så länge i begränsad upplaga i vissa butiker.

Skedvibröd har återtagit traditionen att baka knäckebröd hantverksmässigt i vedeldade ugnar med öppen eld för hand sen 2014. De får ibland lite hårt gräddat rågbröd i sina vedeldade ugnar som då blivit lite mörkare i kanterna. Eftersom många gillar att få ett lite hårdare lätt rostat knäckebröd har de valt packa det i en egen blå förpackning. Skedvibröd extragräddade knäckebröd som det heter kan tyckas vara lite kraftigt om äter det rakt av. De flesta äter det med något gott pålägg och lite smör så då blir det en god knäckesmörgås med lite rostad karaktär. Vi kunde konstatera att deras extragräddade rågbröd är riktigt gott beroende på tycke och smak. Passar bäst för de som gillar lite mörkt knäckebröd med lätt rostad smak och inte har problem att knapra på lite hårdare bröd. Tål att handskas med lite oömt och håller sig bra med sin kraftigare konsistens. Man kan ta med en bit i en påse i fickan eller väskan med en ostskiva eller två på för ha som ett litet mellanmål. Skedvibröd finns ännu så länge i begränsad upplaga i vissa butiker.

Vi ger detta knäckebröd ett ganska bra betyg med 3,5 av 5 för att den verkligen ger en ny nivå med sin extra gräddade lätt rostade smak.

aftonkuriren3-5