Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Omkörningskalas och torpedering för Sandström på Hungaroring – succéhelg för Audi

Hungaroring
Hungaroring. Foto: Wikimedia

Det började i moll och slutade i alla fall marginellt gladare för Edward Sandström och Romain Monti på ungerska Hungaroring i helgens Blancpain Sprint Series. Det gick dock bra för Audi som tog hela fyra pallplatser. – Det blir såklart många omkörningar när man startar sist, säger Sandström.

Hela inledningen på tävlingshelgen var en så kallad stolpe ut för Sainteloc Racings Audi R8 LMS med förarduon Edward Sandström och Romain Monti.

– Det blev full course yellow, hela banan gulflaggad när vi provade annat däcktryck, och vår bästa varvtid i kvalet ströks på grund av track limit, en lite väl hård bedömning tycker jag, så vi startade långt bak i lördagens Qualification Race, säger Sandström.

Oflytet tog inte slut där, Sandström gjorde en bra start och körde om fyra-fem bilar, men längre bak i fältet startade en Ferrari en kedjereaktion som gjorde att Sandström blev påkörd av en Lamborghini och tvingades bryta.

Under söndagens Main Race startade Edward sist, och omkörningskalaset påbörjades.

– Vi hade bra fart i bilen, men balansen räckte tyvärr inte till mer än en 16:e plats i mål. Det är väldigt hård konkurrens i den här serien. Vi klättrade 18 placeringar, men det försvinner ju bilar till höger och vänster, så verkliga omkörningar vet jag faktiskt inte hur många vi gjorde, säger Sandström.

För Audis customer racing-team WRT gick det mesta i lås på Hungaroring. I lördagens race blev det seger för Christopher Mies och Enzo Ide medan Laurens Vanthoor och Frédéric Vervisch blev trea. I söndagens race blev Mies/Ide tvåa medan René Rast och Will Stevens blev trea. Tack vare helgens resultat tog Mies/Ide ledningen i förarmästerskapet.

Nästa tävlingshelg i Blancpain Sprint Series är finalen i Barcelona, 2-3 oktober.

Källa: Audi