javplatform

Rally: SM-silver för Flodin och Bergsten trots dikesvisit

Inlagd av on feb 4th, 2019 Sparad i Sport. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Patrik Flodin och Göran Bergsten i Max RPM Skoda Fabia R5 i SM-sprinten under SM-veckan i Sundsvall. Foto: Andrea Ivares Berglind

Patrik Flodin och Göran Bergsten i Max RPM Skoda Fabia R5 i SM-sprinten under SM-veckan i Sundsvall. Foto: Andrea Ivares Berglind

Patrik Flodin, Ilsbo MK, tog tillsammans med sin co-driver Göran Bergsten, Forshaga MC, SM-silver i vintersprinten under SM-veckan i Sundsvall på fredagen. Duon kör för rallyeamet Max RPM och rattar i år deras Skoda Fabia R5.

Rallysprinten kördes i två kval, där de åtta snabbaste ekipagen gick vidare till finalkörning. Patrik och Göran skuggade under hela dagen Johan Kristofferssons tider och var 1,6 sekunder bakom i första kvalet och i det andra var skillnaden bara 1,3 sekunder.
– Vi var snabbare in till travbanan, men tappade varje gång ledningen där, säger Patrik.

Med en andraplats kvalade de in till finalkörningen, där samma sträcka åter kördes två gånger. Skillnaden var nu att de båda tiderna slogs samman.

Patrik och Göran inledde med en andra snabbaste tid, 1,3 sekunder efter Johan Kristoffersson. På sista sträckan var det vinna och försvinna som gällde för Patrik och Görans del.
– Vi hade max attack! Men tyvärr for vi av och var helt nere i diket en vända, säger Patrik.

De tappade 6,4 sekunder på sträckan och fick fjärde bästa tid.
– När vi kom upp ur diket hade vi hela vindrutan full med snö, så det var lite svårkört, säger Göran med ett skratt.

De lyckas trots dikesvisiten behålla andraplatsen med 0,8 sekunders marginal ner till Mattias Adielsson som kammade hem SM-bronset.

Patrik ser nu fram emot Rally Sweden som går av stapeln 14-17 februari.
– Det här var ett bra genrep inför Svenska Rallyt. Bilen känns mycket bättre nu, jämfört med Bergslagsrallyt. Vi har börjat hitta hem i inställningarna och det ska bli jäkligt kul att få köra en VM-deltävling igen, avslutar han.

SM-sprinten 2019
1 Johan Kristoffersson 4:55,4
2. Patrik Flodin 5:03,1 +7,7
3. Mattias Adielsson 5:03,9 +8,5
4. Michael Wikström 5:06,1 +10,7
5. Kjell Sandberg 5:11,3 +15,9
6. Anton Eriksson 5:12,8 +17,4
7. Hampus Jakobsson 5:16,4 +21,0
8. Tohmas Lahti 5:17,7 +22,3

Källa: Patrik Flodin

Kommentarer är avstängda