javplatform

Brevlådor öppnar tillfälligt 16 april–2 maj

Inlagd av on apr 15th, 2019 Sparad i Ekonomi. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Skatteverket öppnar i år brevlådor på ett sextiotal platser, för att underlätta för personer som vill lämna pappersdeklaration. De tillfälliga brevlådorna kommer att vara öppna från den 16 april till och med den 2 maj. På många servicekontor utökas också öppettiderna för att underlätta inlämningen av deklarationen.

– Nästan 90 procent av alla privatpersoner deklarerar digitalt och bland dem som deklarerar på papper postar de allra flesta sin deklaration. Men vi vill göra det enklare även för dem som vill komma direkt till oss. Därför öppnar vi tillfälligt brevlådor på ett antal kontor de två sista veckorna, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket.

Det är inte möjligt att öppna deklarationsbrevlådor på alla kontor. Men ett sextiotal kontor har brevlådor eller brevinkast för inlämning av pappersdeklarationer dygnet runt från den 16 april till stängningen den 2 maj. På övriga kontor gäller inlämning under öppettiden. En del kontor kommer att ha utökade öppettider. Alla detaljer om hur du kan lämna din pappersdeklaration finns på www.skatteverket.se/pappersdeklaration.

– Brevlådorna togs bort 2017 av säkerhetsskäl. Vi har utvärderat hur inlämningen av pappersdeklarationer gick till förra året och mot bakgrund av att flera deklarationer lämnades in via dörrspringor är vi är självklart inte nöjda. Vi måste vara lyhörda och i år gör vi det därför enklare även för dem som vill lämna pappersdeklarationen direkt till oss, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket.

Den som inte vill bege sig till ett servicekontor kan liksom tidigare posta sin deklaration till Skatteverkets inläsningscentral. Det går inte att posta till de adresser där de tillfälliga brevlådorna finns.

– Även om det säkraste och snabbaste är att deklarera digitalt måste det vara tillräckligt tryggt och säkert för de som ändå föredrar att deklarera på papper, säger Johan Schauman.

Fakta

  • Hela listan – alla kontor där du kan lämna deklaration under öppettid samt platser där det finns tillfälliga brevlådor eller brevinkast 16 april-2 maj.
  • Den som postar deklarationen ska använda adressen: Inläsningscentralen, Inkomstdeklaration 1, FE 8000, 107 75 Stockholm. Det går inte att posta till tillfälliga lådor.
  • Allt om att deklarera: www.skatteverket.se/deklaration

Källa: Skatteverket

Kommentarer är avstängda