Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Skogås hk flickor mötte tufft motstånd mot Spårvägens flicklag

Skytten Ann-Sofie Eriksson gör snyggt mål för Skogås. Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion.

Skogås mötte Spårvägens Flicklag i Midsommarkransen på söndagen. De vann matchen med 27 – 24 efter delvis ganska tufft motstånd från Spårvägens flickorna. Det är sista året innan de blir damlag så då blir det ännu tuffare spel.

Skogås mötte svårt motstånd mot Spårvägens flicklag i Midsommarkransen sporthall på söndagen.
Det var ställningskrig redan efter några minuters spel med Spårvägen i ledning 9 -7 ett bra tag innan Skogås genom bra spelsekvens kunde reducera till 9-8.
Men Spårvägen drog snabbt in två snabba mål där Skogås inte satte sina chanser utan tappade bollen för kontring. 11-9 blev 12-9.
13 -10 efter 20 minuter blev strax på 13 -11 och lite häng som inte utnyttjades direkt.
Spårvägen gjorde istället mål på sin chans med Skogås tog replik och utjämnade till13 -12. Tyvärr missar de för många anfall så Spårvägen får behålla ledningen hela tiden.
I paus hade resultatet ändrats till 15 – 13.

Efter ett par spelvändningar blev det straff för spårvägen som utökade till 16-15. Efter miss från Skogås kunde Spårvägen utöka till 17 – 15.

En snygg brytning av Skogås resulterade i ett enkelt kontringsmål 17 – 16.

Skogås lyckas kvittera och ta ledning 18 – 17 efter ett par fina anfall. Bra effektivitet i anfallsspelet igen. Skogås fick en straff som de satte lätt med ökade tryck til 19 -17.
Spårvägen kom tillbaka 18-19.
Men efter stark insats i anfallet efter satte Skogås sin chans åter till 20-18.
Skogås håller ifrån till 22 -18 innan Spårvägen reducerar till 22 -19.

Skogås fortsätter göra mål 23 -19 men ledningen reduceras efter ett par misstag till 23-20 och snart 23 -21 .
Fortsatt missar i anfallspel och Spårvägen har stark period med flera mål i rad , 23 -22 till Skogås.

Skogus ökar trycket och hittar tillbaka med målgörandet igen till 24 -22. Spårvägen missar några lägen, men Skogås kunde inte utnyttja det direkt utan missade själva.
De ökar dock till 25 -22 innan Spårvägen kan göra reducering till 25- 23 med en snygg lobb över målvakten på en skottretur.

Skogås leder efter 24 minuter med 27 – 24 vilket blir slutresultatet mellan lagen.
Ny seger med 27 – 24 för Skogås mot ett tufft motstånd från Spårvägens flickor i Midsommarkransens sporthall.