Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Arbetsmiljöarbete kräver ett jämställdhetsperspektiv

Den rapport om kvinnors arbetsmiljö som Arbetsmiljöverket idag släppt, bekräftar med skärpa Kommunals bild av de ojämställda brister som återfinns i kvinnors arbetsmiljöer. Sämre resurser, högre arbetsbelastning och större ohälsotal är den sorgliga vardagen för många i de kvinnodominerade branscherna.

– Kommunal välkomnar denna rapport, som lyfter den snedvridna och ojämställda bristande arbetsmiljön för kvinnor. Denna problematik är välkänd hos våra kvinnliga medlemmar och Kommunal har länge varit pådrivande i frågan. Det är ett stort framsteg att kvinnors bristande arbetsmiljö nu på allvar lyfts på regeringsnivå, säger Lenita Granlund, avtalssekreterare Kommunal.

– Det är inte okej att de kvinnor som bär välfärden på sina axlar ska belönas med en sämre arbetsmiljö. Att de ska slitas ut i förtid, ha färre arbetskamrater och högre sjuktal, fortsätter Lenita Granlund.

– Nu ser Kommunal fram emot att regeringen går från problemskrivning till handling – våra kvinnliga medlemmar kan inte vänta längre, avslutar Lenita Granlund.

Källa: Kommunal.