Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

film2home inleder konkurs

Plejmo
Foto: Plejmo.

Majoritetsägarna bakom film2home AB har under veckan lämnat in ansökan om konkurs. Film2home AB äger sajterna Plejmo.com (tidigare film2home) och Headweb.com. Bolaget har funnits i nästan tre år men tjänsten film2home startades redan 2003.

Ulrika Lindwall, VD på film2home kommenterar; “Det stämmer att ägarna har ansökt om konkurs. Vi har under de senaste två åren sett en fin tillväxt och med lanseringen av Plejmo samt förvärvet av Headweb tidigare i år tog vi ytterligare ett kliv framåt i volym. Tyvärr så gick även piratkonsumtionen av film upp med 33 procent i Sverige förra året och det kostar att konkurrera med piracy. Vi har investerat i tillväxt och har under året sett en mycket fin utveckling vad gäller transaktioner, kundlojalitet, betalningsvilja men då merparten av intäkterna går till royalties och teknik behövs stora volymer för att gå break even. Jag vill inte kommentera kring de olika ägarnas situation, eller specifika kostnader i dagsläget, men nu när vi är nära de volymerna som krävs för att gå break even känns det därför extra tråkigt att denna situation har uppstått.

Sajterna lever dock fortfarande och jag och mitt nyckelteam med stöd av konkursförvaltaren jobbar just nu hårt på en plan för att kunna driva vidare Plejmo och Headweb. Vi kommer under de närmaste veckorna att göra allt vi kan för att säkra fortsatt drift och vi tror och hoppas på att detta inte skall behöva påverka kunderna. Vi har några mycket intressanta personer i branschen som visat intresse för att stå bakom oss och så länge vi kan enas om upplägget med våra partners de kommande veckorna kommer Plejmo fortsätta att gå över eld och vatten för att kunna möta den stora efterfrågan som finns på ny digital film på alla plattformar”.

Källa: Plejmo.