Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

En strategi för det samlade svenska engagemanget i Afghanistan

Afghanska soldater Foto: Wikimedia

Regeringen antog idag, torsdag, en strategi för Sveriges stöd till det internationella engagemanget i Afghanistan. I strategin lägger regeringen fast mål för det svenska stödet och riktlinjer för hur insatserna ska bidra till att uppfylla det åtagande som FN:s säkerhetsråd har gjort och som stöds av bland annat EU och den Internationella säkerhetsstyrkan (ISAF).

– Sveriges engagemang i Afghanistan är långsiktigt och ett av de viktigaste uttrycken för vårt engagemang för internationell fred, demokrati och utveckling, säger utrikesminister Carl Bildt, biståndsminister Gunilla Carlsson och försvarsminister Sten Tolgfors i en gemensam kommentar.

Regeringen presenterade nyligen en officiell webbplats för Sveriges stöd till det internationella engagemanget i Afghanistan.

På webbplatsen samlas information om hur vi arbetar i Afghanistan, och de olika delarna av den svenska insatsen – diplomatiska, militära, civila och utvecklingssamarbete. Bakgrunden till det svenska och internationella engagemanget beskrivs, och fakta om Afghanistan som land presenteras.

Webbplatsen har utvecklats av Regeringskansliet i samarbete med samt Folke Bernadotteakademin, Försvarsmakten, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), Sida och Rikspolisstyrelsen.

Källa: Regeringskansliet