Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Använd den mänskliga faktorn bättre!

Fredric Laloux – Reinventing Organizations. Visar hur organisationer kan använda den mänskliga faktorn bättre. Foto: Liber AB.

Frederic Laloux beskriver i sin internationellt uppmärksammade bok Reinventing organizations” hur vi är på väg in i ett nytt paradigm för hur organisationer kan öka sin kollektiva intelligens och förmåga. Företag måste ha koll på humanisering och hur organisationer kan använda den mänskliga faktorn bättre förutom hänga med i den digitala utvecklingen för att vara framtidsberedda.

Det räcker inte att företag hänger med i den digitala utvecklingen om de vill vara framtidsförberedda. Det gäller också att ha koll på begreppet humanisering, och frågan hur organisationer kan använda den mänskliga faktorn bättre. Både för att verksamheten uthålligt ska gå bra och för att medarbetarna i den ska må bra. Frederic Laloux beskriver i sin internationellt uppmärksammade bok Reinventing organizations” hur vi är på väg in i ett nytt paradigm för hur organisationer kan öka sin kollektiva intelligens och förmåga.

– Kan det till och med bli så, att när vi om 10 år tittar tillbaka på vilka organisationer som verkligen gjorde skillnad i termer av värdeskapande, är det de som lyckats ”re-inventera” hur den mänskliga skaparkraften används i verksamheten, säger Stefan Axelsson som skrivit förordet till boken.

– Frederic Laloux går igenom allt du behöver veta om att bygga företag i ett nytt paradigm. Boken har världen över beskrivits som banbrytande och vi är stolta över att nu ge ut den på svenska, säger Helga Laurin förläggare på Liber.

Om författaren:
Frederic Laloux arbetar som rådgivare och coach för företagsledare både i hemlandet Belgien och internationellt. Han brinner för att lära ut helt nya sätt att organisera verksamhet. Hans arbete och forskning bygger på hans djupa förståelse för det inre arbetet i organisationer och hans långvariga fascination av mänsklig utveckling.

Fakta:
Titel: Reinventing organizations
Författare: Frederic Laloux
Förlag: Liber
Format: Mjukband
ISBN: 978-91-47-12233-2

Källa: Liber AB.