Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Baghdad Sessions gör konserter från Mellanöstern

Ghazwan Numan från Irak. Fotograf: Stefan Westrin, Arbetarbladet.

Säsongspremiär för The Baghdad Sessions på Moriska Paviljongen.
Gästartister: ALI ALWASH & GHAZWAN NUMAN

Fredag 10 feb
19.00-21.30
Fritt inträde

The Baghdad Sessions är en konsertserie och en mötesplats för publik och musiker med intresse för musik från Mellanöstern. Denna första Baghdad Sessions för våren 2017 blir en speciell kväll: eftersom vår ordinarie oudspelare Jafar Alkhaffaff befinner sig i Irak, så kommer vi att ha TVÅ gästartister denna gång: Ali Alwash, oud & Ghazwan Numan, viola. Därefter finns det möjlighet till jam!

Ali Alwash, oud
Ali är från Babylon i Irak, men lämnade landet för Tyskland 2005 innan han kom till Sverige 2007. Här har han blivit en mycket etablerad artist inom folk- och världsmusik, både solistiskt med bland annat medverkan i föreställningar på Malmö Opera, och med sin trio som släppt skivan Babylon Tales.

Ghazwan Numan, viola
Ghazwan är ursprungligen också från Irak, men kom till Sverige via Syrien 2008 och hamnade i Sandviken. Han är en passionerad, hårt övande musiker, som sedan 2016 studerar klassisk viola vid Musikhögskolan i Malmö, men också behärskar traditionell arabisk musik.

Husbandet som bjuder in olika gäster varje gång heter ”Mazguf Ensemble” och består av:

Pär Moberg – saxofoner, bandets ständige kapellmästare.
Nabil Kassis – qanoun. Nabil som är från Syrien har varit gäst i bandet flera gånger tidigare, men är nu en del av bandet permanent.
Tina Quartey – slagverk, en institution inom folkligt slagverk i Sverige
Emma Lundbeck – kontrabas, mångsidig basist från Osby, som känner sig lika hemma i klassisk musik och jazz som världsmusik.

På repertoaren kommer att finnas en varierad blandning av främst arabisk instrumental musik.

Källa: Moriska Paviljongen.