Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Statssekreterare Alterå deltar i Clean Energy Ministerial i Washington

Foto: Wikipedia

Den 19 och 20 juli deltar statssekreterare Ola Alterå i Clean Energy Ministerial, som på inbjudan av USA:s energiminister Steven Chu samlar ministrar och andra aktörer från fler än 20 länder i Washington för att diskutera och ta konkreta steg och initiativ för att underlätta och påskynda en global övergång till grön energi och teknik. Några av de ämnen som kommer tas upp är energieffektivisering och hur man ska kunna främja grön energi i en tid av budgetåtstramningar.

– Att Sverige nu fått möjlighet att delta i det globala samarbetet Clean Energy Ministerial är ett erkännande av den ledande roll som Sverige har vad gäller förnybar energi och energieffektivisering. Vi kan dela med oss av erfarenheter av storskalig introduktion av förnybar energi och bygga vidare på de samarbeten som regeringen redan tidigare startat med flera av de deltagande länderna, säger Ola Alterå statssekreterare på Näringsdepartementet.

Under mötet kommer Alterå också bland annat att samtala med representanter från den amerikanska administrationen med ansvar för energifrågor och de fortsatta klimatförhandlingarna