Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Konstnären Peter von Walden lämnar olja och målar sömndruckna fantasier med grisblod.

Postnaivismens mästare Peter von Walden lämnar den traditionella oljefärgen bakom sig och målar numera i ett gammal kylrum inne på slakthusområdet med bl.a äkta grisblod. Detta är ett helt nytt grepp inom konsten som ger ett autentiskt uttryck för projektet ”Blod är vackert” som kommer donera 20 % av vinsten till välgörenhet.

Medvetenheten för traditionell konst har höjts de senaste åren bland konsthandlare, gallerister och konsumenter. Att det just blev grisblod är en ren tillfällighet och ett unikt sett att jobba på, även ett bra tillfälle att väcka den samlade insomnade kultureliten. Grisblodet är dessutom en spännande produkt som är enkel att applicera, blanda och uttrycka sig i inom ramen för den äktheten och respekten för djuren som många gånger behandlas fel.

– Vi tyckte först att det var en rätt knasig idé från början, fast idag blir man väldigt sällan förvånad över vad konstnärer kan hitta på. När Peter von Walden sedan visade och förklarade sitt projekt, gillade vi sättet att uttrycka själva konstformen på, säger fastighetsförvaltaren Jonas Strömberg, uthyrare Slakthusområdet.

Art of my Mind med projektet ”Blod är vackert” kommer att skänka 20 % av vinsten på samtliga tavlor som oavkortat går till Djurskyddsföreningen och till Djurens vänner för att öka stödet till djur från frihet till slakt. Detta ökar bara värdet och attraktionskraften på konstverken. Flera av konstverken är redan bokade till konstsamlare världen över.

– Det är både ett roligt och spännande sätt att ge mina målarpenslar nytt liv och samtidigt hjälpa djuren till ett bättre. Min idé är att lyfta fram respekt för djurens rätt i samhället och samtidigt kunna ta hand om överblivet grisblod till ett nyttjande som annars ändå skulle gå till spillo menar Peter von Walden.