Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Aprilväder när FC Stockholm tog sin premiärseger i Ettan

Efter en tät match, där Täby ägde mest boll, tog nykomlingen FC Stockholm sin första trepoängare i fotbollsettan. 

Lagom till avspark på Vikingavallen i Täby började snön falla och den tappra publiken trängde ihop sig på de översta raderna under läktartaket. Därifrån fick de se en efter förutsättningarna välspelad match.  

I första halvlek dominerade Täby bollinnehavet, men hade svårt att skapa några klara målchanser. Känslan var att FCS kontrollerade matchbilden och de spelade betydligt rakare. I 14 minuten fick Alemayehu till en drömträff från 20 meter, där bollen seglade in i målvaktens vänstra kryss. Målet föregicks av en fällning på en FCS spelare, men domaren lät spelet fortsätta då FCS hade fördel av bollen. Tjugo minuter senare kom Alemayehu igenom och fälldes i straffområdet. Den efterföljande straffen rullade Ostojic kallt in efter att ha väntat ut Täbys målvakt.  

Efter pausvilan, med en nyplogad fotbollsplan, kom Täby ut taggade till tänderna och spelade med både hög press och hög intensitet. Redan under andra halvleks första sex minuter hann Täby dra på sig tre gula kort. Till sist gav dock pressen utdelning; en hörna från höger ledde till en tilltrasslad situation framför mål, där Prtic från nära håll kunde skicka in reduceringen.  

Efter hand jämnades bollinnehavet ut, men på extratid hade Täby två gyllene tillfällen att kvittera, först från nära håll men man fick inte till avslutet och sedan i 93:e minuten efter en missad rensning fick Täby ett utmärkt läge från höger sida i straffområden men skottet räddades av Mikhail. 

Vädret gjorde det svårt för spelarna att bjuda på skönspel, men intensiteten och viljan var det inget fel på och publiken fick se en spännande match. Efter två omgångar står nu både Täby och FC Stockholm på 3 poäng och i nästa omgång åker Täby till Gävle medan FCS tar sig an Forward på bortaplan. 

Foto: Thomas Persson/reportagefotografen