Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Fotboll: Svenska cupen 2022/2023 har dragit igång

Knappt har MFF firat sitt cupguld för säsongen 2021/2022, så drar en ny säsong igång. Under tisdagen spelades derbyn i både Göteborg och Stockholm.

I Lindome vann GAIS mot hemmalaget med 0-1 och på Lidingö fick publiken se en match som innehöll det mesta; ett tidigt mål, två röda kort, förlängning och ett hattrick. Till slut kunde FC Stockholm vinna över IFK Lidingö med 2-4.

Publiken på Lidingövallen hade knappt satt sig till rätta så fick hemmalaget en hörna direkt efter avspark. En rensning från FC Stockholm gick till en Lidingöspelare som kunde skjuta in 1-0 redan i första minuten. Därefter tog FC Stockholm tag i taktpinnen och tryckte tillbaka IFK Lidingö med ett snabbt och rörligt passningsspel. FCS lyckades dock inte skapa några riktigt vassa målchanser förrän i 30:e minuten då Lidingös målvakt och backar missade i kommunikationen och Makolli kunde rulla in kvitteringen i öppet mål. Sedan i 37:e minuten fick FCS en straff som Makolli säkert placerade i mål och ge FCS ledningen med 1-2.

I början av andra halvlek fortsatte FCS driva på bolltempot, men redan i 53:e minuten kunde Lidingö kontra och kvittera till 2-2. Tio minuter senare fick Tähti i FCS syna det röda kortet efter att ha fällt en Lidingöspelare som var på väg fram i ett friläge. Den efterföljande frisparken kunde målvakten styra till hörna. Därefter tog Lidingö allt mer över spelet och skapade också ett par bra chanser. Men i 86:e minuten drog en Lidingöspelare på sig sitt andra gula kort och därmed var manskapen utjämnade.

Med 2-2 i full tid gick matchen till förlängning och här tog FCS över matchen igen. I slutet av den första förlängningskvarten kunde Daniel Josefsson slå in 2-3 efter en målvaktsretur och i slutet av den andra förlängningen fastställde Makolli slutresultatet till 2-4 när han fullbordade sitt hattrick efter en ny misskommunikation mellan målvakt och försvar hos IFK Lidingö.

Foto: Thomas Persson/reportagefotografen