Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

FC Stockholm vinner toppmatch på Stadion

Serieledarna Gävle fick se sig besegrade med 1-0 i en fartfylld och intensiv match Stockholms stadion. 

Efter förlusten mot Piteå i förra omgången var det ett taggat FC Stockholm som tog emot seriefavoriten Gävle i dagens match i Ettan. Publiken fick se ett FC Stockholm som visade mod, tålamod och glöd. Man vågade hålla i bollen och spela sig genom Gävles press samtidigt som man inte lät sig stressas av motståndarnas press på samma sätt som vi sett i tidigare matcher. FC Stockholm lyckades också att stänga ytorna för Gävle, som inte fick sitt vägvinnande spel att fungera förrän i matchens slutskede.  

Matchens enda mål kom i slutet av första halvlek när FC Stockholm bröt ett uppspel från Gävle och efter en snabb spelvändning kunde Rashidi slå in bollen från en central position i straffområdet.  

Under andra halvlek hade FC Stockholm flera bra chanser men Tim Markström i Gävles mål stod för flera bra räddningar. På stopptid hade Gävle ett farligt avslut som Hugo Lemne nickade bort på mållinjen. 

Vinsten innebär att FC Stockholm tillfälligt går upp på tredje plats i en jämn tabell. 

Hugo Lemne nickar undan bollen i 93:e matchminuten och räddar tre poäng till FC Stockholm.
Foto: Thomas Persson/reportagefotografen