Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Digitala utmaningar i Shanghai

Den svenska paviljongen på Expo 2010 i Shanghai är i helgen värd för det första kulturella utbytet för ungdomar som är med i programmet Digital Youth Award. Unga från Kina, Sverige och Singapore möts i Shanghai för att tävla i digitala sporter, och lära mer om sin omvärld.

Efter mer än tre månaders tävlan på internationell nivå, och förra helgens batalj i den svenska paviljongen, är det nu dags för tre av de lag som gått vidare i tävlingen att delta i det kulturella utbyte som är en del av programmet. Lagen, som kommer från Kina, Sverige och Singapore, kommer till Shanghai idag för att sedan under fyra dagar ägna sig åt diverse aktiviteter. Exempelvis kommer de att tävla i sin digitala sportkategori inom “Heroes of Newerth” i den svenska paviljongen, besöka andra länders paviljonger för att lära sig mer om världens kulturer samt förstås uppleva Shanghai nattetid. I november i år kommer de tävlande att åka till Sverige för att delta i Dreamhacks vinterevenemang och kämpa om vinnartiteln för “Heroes of Newerth”.

Programmet ”Digital Youth Award (DYA)” på Expot i Shanghai är ett unikt projekt som skapades för att marknadsföra och stärka kulturellt utbyte mellan ungdomar via olika former av digital underhållning. Visionen för programmet är att det ska vara ett långsiktigt projekt och pågå i samarbete med de svenska paviljongerna på världsutställningar världen över. Därför ser man från Dreamhacks sida 2010 som en början på något som ska bli en tradition av aktiviteter i samband med världsutställningar, där man hoppas kunna samla ungdomar från olika länder till att få nya erfarenheter och lära av varandra.

DYA har fått stort stöd av kommittén för Sveriges deltagande samt Kinesiska myndigheter. Sverige har alltid varit starka inom digitala sporter och har spelat en viktig roll i utvecklingen mot att internationalisera dessa.

Källa:Mynewsdesk