Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Hattrick med mersmak när FC Rosengård tog säker seger mot Djurgården

Det blev aldrig spännande på Stockholms Stadion när FC Rosengård i påsksolen vann betryggande med 5-2 mot Djurgården.  

Det var två lag som troligen kommer att slåss om placeringarna i varsin del av tabellen som möttes och det märktes. FC Rosengård dominerade matchen stort med Carolin Seger som motor på mittfältet och Mia Persson som tremålsskytt. Trots ett stort bollinnehav så tog det upp till 30 minuter innan Rosengård fick en boll över mållinjen, men domaren bedömde att bollen inte var över linjen. Här behöver våra assisterande domare ta ett mycket större ansvar, huvuddomaren hade ingen möjlighet att bedöma bollen från sin position men den assisterande domaren måste se att bollen är över linjen och våga ta rätt beslut. Nu lyckades Rosengård genom ett vackert väggspel få in 0-1 strax innan paus.  

I andra halvlek blev klasskillnaden tydligare, där Rosengård på en kvart gick fram till 0-3 innan Dowd kunde rulla in en reducering i 73:e minuten. Rosengård kontrollerade matchen och kunde gå fram till 1-5 innan Djurgården fick reducera till 2-5 med matchens sista spark.
Matchens spelare blev Mia Persson i Rosengård som stod för ett hattrick och en assist.  

Publiken fick njuta av solsken och sju mål när Djurgården tog emot FC Rosengård i damallsvenskan.
Foto: Thomas Persson/reportagefotografen

 

Foto: Thomas Persson/reportagefotografen