Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

I höst lyser stadens ljus starkare i Rosengård.

Rosengård, Malmö Foto: Wikimedia

Att med ljusets hjälp engagera och visa upp det kvaliteter som finns på Rosengård är målet med det nya ljusarrangemanget. Det heter ”Stadens ljus: Rosengård” och äger rum i höst mellan den 29/10 och 7/11.
Förutom att rikta uppmärksamheten mot Rosengård, och den kommande satsningen på Rosengårdsstråket, vill vi skapa ett arrangemang som är inspirerande och attraktivt att besöka för alla Malmöbor. Fokus ligger även på att skapa hållbara, energisnåla och miljömedvetna ljuslösningar.
Tidigare har två andra ljusprojekt genomförts. Malmö By Light var först under 2004 då stadsdelen Möllevången förvandlades till en värld av ljus. 2008 följde projektet By Light som på ett attraktivt och tryggt sätt ljussatte parkmiljön i Slottsparken.
För ljussättningen stod då inbjudna företag och konstnärer samt Malmö stads egna ljusdesigners. Tidigare projekt har i större utsträckning fokuserat på den internationella marknaden med nya och innovativa ljussättningar.
Till ”Stadens ljus: Rosengård”, kommer Malmö stads egna ljusdesigners stå för ljussättningen. Platsen är delar av Rosengårdsstråket samt vissa utvalda platser, såsom parker och mötesplatser i Rosengård.
”Stadens ljus: Rosengård” kommer att innehålla två till tre permanenta ljussättningar och fyra till fem tillfälliga installationer. Under arrangemanget kommer det finnas möjlighet att delta i guidade turer.

Källa: Malmö.