Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Husdjursmässan i Kista 2009

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

På mässan i år så fans det hästar, hundar, katter. kaniner, hamstrar, möss och en massa andra djur. Vilket som uppskattades av barnfamiljer och övriga. Mässan bjöd på en rad av aktiviteter: som kaninhoppning, fårklipping, ponnyridning, hundagility, och en rad av olika utställningar. Fiskdamm fanns där även för dom alldra minsta i familjen kort sakt en hel del aktiviteter för hela familjen. Där var även en rad olika föreningar som fans på plats för och hjälpa olika djur till ett bättre liv. Ville man köpa något till sitt husdjur så kunde man även det på dom olika små stånden.

Hästarna var så klart även dom på plats och dom kom ifrån Täby alla barn fick möjligheten att på prova på att rida. Det var en lång kö på ponny ridningen och en av dom lyckliga som fick rida en sväng var Ebba hon fick rida på hästen Solsken.

Bollmora Akvarie klubb hade medlemmar över hela Sverige till och med polen. En annan aktiv medlem är Sune Holm känd göra akvaire bakgrunder på rulle samt andra bakgrunder han har även gjort bakgrunder till skansen. Han har gjort ett akvarium i harmo ni inge syreslag tätt slutet endast växter fiskar. Han berättar att hemligheten är man beräknar Antal fiskar och växter.

Och blev man hungrig av allt tittade så fans det god mat i restaurangen samt att vi träffa inte mindre än en svensk kreps mästare Maddi Touati och hans son som fick vara kritiker till honom. Det lilla ståndet drog ständigt folk form antingen nyfikna på creps, brändamandlar och canderade äpplen. Självklart var crepsen i centrum.

Sonen Oussam Touati rekomderar grädde och choklad.

Maddi smörjer plattan med kokos fett man kan använda häst fett men han föredar kokos fett. Han berättade att han först ta in Sverige ta in brända mandlar.

Tillvardags så jobbar han som designer samt konstnär tillsammans med sin fru Marianne som är egenföretagare som gör smycken till försäljning.