Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

eCar Expo Nordens Största Elbilsmässa i Stockholm

Utveckligen bland elfordon går snabbt framåt. Bland utställarna det finns nu mer laddboxar och laddare än e-bilar och vi hittar vi även utställare som är intresserade av Sverige som en ny marknad.

På eCarExpo 2023, som gick i helgen på Friends Arena i Stockholm, finns bland utställarna utöver e-bilar både mopeder, båtar och laddboxar. Av mässans över 20 bilmärken ser vi sju som tidigare inte fanns på den svenska marknaden. Det var Sverigepremiär både för amerikanska Fisker, som byggs i Österrike, och kinesiska Ora. Ora är ett kinesiskt märke som har Sverige som sin första marknad i Europa. För stockholmarna blir det också första gången de kan stifta bekantskap med BYD och Hongqi. Båda kommer från Kina, som så många andra e-bilar.

Unikt för eCarExpo är inte bara att det går att se bilarna. Många av dem kan besökarna också provköra.
Elbilsmässan eCarExpo i Stockholm är och befäster sin position som Nordens största elbilsmässa. Det märks bland annat i att det är hela sju biltillverkare som skickar unika konceptbilar till mässan. Till årets upplaga av eCarExpo i Stockholm kommer konceptbilar från Polestar, Audi, Mini, VW, Hyundai, Skoda och Ora. De konceptbilar som visas är:

Hyundai N Vision 74
En smäll på fingrarna på alla de som menar att moderna bilar ska ha runda former. Inspirerad av Hyundais Pony Coupé concept från 1974. Men med eldrift och vätgasteknik.

Volkswagen ID.Life. En liten eldriven VW med avtagbart tak som går att öppna med dragkedja.

Audi Grandsphere. En stor och lyxig sedan som är byggd för att kunna vara självkörande – och då fälls hela rattstången bort.

The Next Ora. Kinesiska Ora’s läckra 4-dörrars coupé sägs inte längre vara en konceptbil – utan klar för produktion.

Skoda Vision 7S. En 7-sitsig suv/kombi med smarta lösningar.

Mini Concept Aceman. En första förhandstitt på vad som kommer att definiera formspråket för MINIs nästa generation.

Polestar Precept. Svenska bilmärkets nya konceptbil handlar om hållbarhet ur många olika aspekter.

Bland utställarna hittar vi: Audi, BMW, WW, Skoda, HYUNDAI, KIA, BYD, RENAULT, FISKAR, ORA, MG, NISeSAN,  Mercedes, Xpeng, Fiat, Polestar, Mini, Hedin bil,  Aiways, ABB, Vattenfall,  Zaptec, NEWEL, E-ON, Skellefteå kraft, Ryds bilglas, Continental, Real gymnasiet… och andra.

Foto: Olav Holten / Aftonkuriren.tv