Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Trängsel när sportfiskemässan kom tillbaka

För första gången på fyra år är det äntligen dags för den efterlängtade sportfiskemässan. Det har varit en lång väntan för sportfiske-fantaster, så mässan är i år utökad med en dag. En strid ström av glada besökare trängs i långa bilköer och på gångvägar från tågstationen, ett stenkast från Stockholmsmässan. Men eftersom alla har köpt sina biljetter i förväg är det förvånansvärt lite köer inne på själva mässan när vi väl kommer in.

En sysselsättning för alla

Något som återkommande hörs när vi går förbi mässans otaliga demonstrationer och framträdanden är att sportfiske är till för alla. Och det saknas verkligen inte tillfällen för den vetgirige, både nybörjaren och den erfarne, att lära sig något nytt om nya produkter. Allt ifrån föredrag ifrån små podier till demonstrationer av drag och fisketekniker i akvarier stora som swimmingpooler.

Det fanns hela väggar med tillbehör för att tillfredsställa den mest ivrige shopaholic.
Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion

En materialsport

Det står väldigt klart att det finns fler varianter av tillbehör än det finns utövare. Hyllorna som tycks sträcka sig längs med hela den stora mässhallen bångnar av drag, spön och tillbehör. Det finns nog av produkter för att möta den mest kräsne sportfiskares förväntningar.

Gigantiska båtmotorer

Det finns även båtar att beskåda. Vissa har utombordsmotorer som verkar större än de personer båtarna är avsedda för. Och om man vill uppleva något väldig speciellt kan man boka sig ett arrangerat fiskeäventyr.

Här saknas det inte saker att köpa för den som känner att elpriset inte hunnit att gräva sönder privatekonomin fullständigt. Själv nöjer jag mig med att konstatera att jag har nog med hobbyer för att även ha tid sportfiske, trots att alla på mässan verkar ha så roligt.

Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion