Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Granit släpper nya produkter i samarbetet med Stig Lindbergs mönsterarv

Nu släpper Granit fler produkter ur samarbetet mellan Stig Lindbergs mönsterarv och Granits skandinaviska enkla design. Kollektionen bygger på det populära mönstret Berså och innehåller 10 artiklar för det dukade bordet, julgranen och presentinslagningen.

När Granit tolkar mönstret till jul gör man det i tre olika färgkombinationer. Det ljusgrått blästrade mönstret får denna gång sällskap av ett mörkt khakigrönt och ett svart mot beige bakgrund.

Kollektionen består av en duk i vaxat material, tygservetter i 2-pack, kronljus i 2-pack, omslagspapper i två olika färger samt en karaff som matchar de tidigare släppta Berså-glasen – som kommer tillbaka i denna kollektion. De populära julgranskulorna från förra årets julkollektion kommer även tillbaka.

Samarbetet släpps den 26:e oktober i alla Granit-butiker i Sverige och online.

Granit finns med 19 butiker i Sverige; i Stockholm, Göteborg, Kungsbacka, Jönköping, Lund, Malmö. Uddevalla, Umeå, Örebro, Linköping och Uppsala.

Stig Lindberg var verksam som designer under drygt fyra decennier och räknas som en av Sveriges mest kända formgivare. Med omtyckta mönster letade sig hans design snabbt sig in i de svenska folkhemmen. År 1960 skapades ett av Stig Lindbergs mest ikoniska mönster i form av gröna blad. Porslinet blev ett givet inslag i många hem och mönstret är fortfarande högt eftertraktat.

Källa: GRANIT

Foto: Granit/Emma Jonsson Dysell_21