Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Biden impopulär som spelobjekt

Trumps framgång i primärvalen lockar till spel hos spelbolaget Betsson. Trump står för närmare 70 procent av insatserna, medan Biden knappt får några spel alls. Gapet mellan Trump och Biden började långsamt öka under årsskiftet, där Trump just nu är favorit att bli USA:s nästa president till 2,10 gånger insatsen, jämfört med Biden som ger oddsen 3,00.

Med 51% av rösterna blev Iowa en stor framgång för Trump. Hoppet om en utmanare ser allt mörkare ut när opinionsmätningarna får testas på riktigt. Trots att det är tidigt i processen och både Nikki Haley och Ron DeSantis låter hoppfulla utåt var Iowa inte en munter start för utmanarna.

”I och med medvinden i primärvalen anser nog många att det första hindret är avklarat och att allt mer pekar på att vi kommer få se en repris mellan Trump och Biden. Trump är för närvarande oddsfavorit och står för en överväldigande majoritet av alla spel vi tar in”, säger Robin Olenius, PR-chef på Betsson.

Nu väntar New Hampshire på tisdag den 23 januari, där Nikki Haley väntas knappa in på Trump, men frågan är om det räcker – det verkar i alla fall inte spelarna tro.

”Trump har alltid varit populär att spela på; även förra valet såg vi att fler lade sina slantar på honom än på vinnaren Biden. Men just nu är intresset för Biden rekordlågt, mycket kanske på grund av att allt fokus nu är på Republikanerna. Men efter årsskiftet har vi knappt fått några spel alls på den sittande presidenten”, fortsätter Robin Olenius.”

Republikanska primärvalet i New Hampshire Vinnare
Donald Trump: 1.07
Nikki Haley: 8.00
Ron DeSantis: 101.00

Amerikanska Presidentvalet 2024 Vinnare
Donald Trump: 2.10
Joe Biden: 3.00

Samligt odds på USA-valet: https://www.betsson.com/sv/odds/politik-och-naringsliv/usa/amerikanska-presidentvalet?tab=outrights

Källa: Betsson

Bild: President of the United States Joe Biden. Foto:  The White House