Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Röda Korsets aktuella presskontakter i Pakistan

Foto: Röda Korset

Swatdalen i KPK-provinsen i norra Pakistan 2010-08-21. Här förstördes bron över floden Swat när översvämningarna var som värst här för cirka två veckor sedan. Nu har översvämningen lugnat sig något i detta område. På bilden medarbetare i Svenska Röda Korset; Arash Mokhtari pressekreterare och Nina Paulsen katastrofrådgivare.

Katastrofrådgivare Nina Paulsen kommer att befinna sin i södra delarna av Pakistan från och med måndag morgon. Hon har just varit i Swatdalen och besökt byar längs den översvämmade Swatfloden. För intervju med Nina Paulsen kontakta Arash Mokhtari, pressekreterare, som reser ihop med Nina.

Dessutom finns kommunikatörer på plats i Pakistan från ICRC (Internationella Rödakorskommittén som tillhandahåller hjälp i de konfliktdrabbade områdena och bla familjeåterförening) och IFRC (Internationella Rödakors- och halvmånefederationen) till er tjänst för information och intervju. De kan också hänvisa er vidare till olika ansvariga personer för olika insatser:

Senare i veckan kommer svenska vatten- och sanitetsexperter finnas tillgängliga för intervju i Pakistan. Vänligen kontakta pressekreterare KarinTengby för kontakt och mer information.

Källa: mynewsdesk .