Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Proffsboxaren Mikaela Laurén boxas om en VM-titel

Utomhusmatch i Paris på Champs Elyses Foto: Wikimedia

Proffsboxaren Mikaela Laurén är redo för fight om WPBF-titeln i en match i Karlstad. Den 24 september går Laurén upp i ringen där hon möter amerikanskan Jill Emery.

Mikaelas drömmål att få gå en VM-fight, blev klart på tisdagen den 7 september. Motståndaren Jill Emery har vunnit nio av tolv proffsmatcher och rankas femma i världen. Laurén som är rankad femma i Europa och tia i världen har vunnit sina tidigare fyra matcher som proffs. Titelmatchen gäller weltervikt över sex ronder.

”Det här har ju varit min dröm länge, men nu känns det nästan overkligt att det faktiskt händer,” säger Mikaela Laurén. ”Jag är i mitt livs form, inget snack om saken, men matchen mot Emery blir det tuffaste jag gjort i ringen,” fortsätter hon.

Titelmatchen äger rum på galan ”Nights of the champions” i Sundsta sporthall i Karlstad och arrangeras av Pugnus Boxing.  Mer information om galan finns på www.pugnusboxing.se

Lauréns motståndare Jill Emery är en sk ”Southpaw”, dvs vänsterhänt, vilket är ovanligt och ställer ytterligare krav på Lauréns teknik.

”Att möta en southpaw boxare om titeln var kanske inte min högsta önskan men jag ska göra allt för att ställa om mig och förbereda mig inför den tuffa fighten. Jag kommer ge hundra procent och är övertygad om att det kommer räcka långt. Exakt hur långt får vi se i Karlstad, men självklart vill jag åka hem med ett bälte,” säger Mikaela.

Innan VM-matchen ska Laurén upp i ringen ytterligare en gång på galan ”History” i Malmö. Den 10 september möter hon den rutinerade bulgariskan Borislava Goranova som är rankad nia i Eurpoa.

Mikeala Laurén tävlar för stall New Sweden och tränas av Carlos Echegaray, BK Dalens chefstränare. Laurén har vunnit sina fyra tidigare matcher som proffs, en på KO (Knock Out), resten på klara poäng.

WPBF står för World Professional Boxing Federation och finns beskrivet på www.wpbf-usbc.org

Källa: Mynewsdesk