Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Gustav Fridolins bok Blåsta! blir teater

Patrik Hont Foto: Wikimedia

Under Teaterhögskolans festival Departure 11-18 september spelas pjäsen Kartlagd, som bygger på texter ur Gustav Fridolins bok Blåsta! Manusförfattaren och skådespelaren Patrik Hont samtalar med Gustav Fridolin på scen den 14 september.

– Jag känner mig stolt och hedrad över Patriks arbete, och över att min bok blir teater. Jag skrev ju min bok i tron att det var historia, en berättelse om några politiska felsteg för snart 20 år sedan som kom att forma en generation. Nu visar det sig att den tidens misstag upprepas igen, man sparar än en gång på kultur, fritid, skolor och unga. Pjäsen är högaktuell, säger Gustav Fridolin.

Blåsta! – nedskärningsåren som formade en generation, kom ut 2009. I boken undersöker Gustav Fridolin, med hjälp av intervjuer, statistik, fakta och analyser, sin egen generation och han hittar nedskärningsgenerationen – de som växte upp med en ekonomi i fritt fall och en skenande arbetslöshet.

– Under samtalet den 14 september kommer vi att prata om föreställningen och om boken, vad som fick Gustav att skriva den. Vi kommer också att prata om ungdomars situation i Sverige idag, säger Patrik Hont.

Tid: 14 september 19.00-ca 19.45
Plats: Teaterhögskolan i Stockholm, Valhallavägen 93

Källa: Miljöpartiet