Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Baseboll: Stockholm och Karlskoga till SM-final

Karlskoga centrum Foto: Wikimedia

Stockholm och Karlskoga avancerade till SM-finalerna i baseboll, detta efter att Stockholm besegrat Tranås med 2-0 i matcher i semifinalerna och Karlskoga vunnit sin semifinalserie mot Sundbyberg med 2-1 i matcher.

Stockholm litade till sin pitcherduo Jakob Claesson och Joakim Claesson för att besegra Tranås med 8-3 och 3-1 och ta hem semifinalserien med 2-0 i matcher.

Karlskoga behövde tre matcher för att vinna semifinalerna mot Sundbyberg. Första matchen gick till förlängning där Jason Enewold i elfte inningen avgjorde matchen med en homerun till 4-2 seger. I den andra matchen svarade Sundbyberg för en enastående offensiv föreställning med 27 hits, 10 dubblar och en homerun och mann vann enkelt med 23-12 och tvingade fram en tredje och avgörande match.
Liksom den första matchen blev den tredje matchen oerhört jämn och den avgjordes inte förrän i slutet av den nionde inningen. Sundbyberg ledde då med 9-8, hade två brända med en Karlskogalöpare på första bas, och var på väg mot SM-finalerna då Bryce Enewold kopierade sin brors bedrift i semifinalmatch 1 och avgjorde matchen med en dramatisk tvåpoängs homerun.

Stockholm, som vunnit SM-guld de senaste två åren, möter därmed 2007 års Svenska Mästare, Karlskoga, i en SM-finalserie över fem matcher.

SM-finalerna spelas enligt följande:

Lördag 18 september
14:00 Karlskoga – Stockholm (Karlskoga IP)

Söndag 19 september
13:00 Karlskoga – Stockholm (Karlskoga IP)

Lördag 25 september
13:00 Stockholm – Karlskoga (Skarpnäcks IP)
16:00 Stockholm – Karlskoga (Skarpnäcks IP)

Söndag 26 september
13:00 Stockholm – Karlskoga (Skarpnäcks IP)

Källa: Svenska Baseboll och Softbollförbundet