Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Utställningsrum i butiken på Gunnebo Slott

Foto: Gunnebo Slott

Utställningen är en sovrumsmiljö med inspiration från det sena 1700-talet. Sängen är en reproduktion av en säng ritad av Carl Wilhelm Carlberg, Gunnebos arkitekt och dåvarande stadsarkitekt i Göteborg.

Trädgårdsmästarens rum visar en sovrumsmiljö med inspiration från det sena 1700-talet. Historiska möbler och tyger har använts för att återföra rummet till det inbjudande sovrum det en gång var. Paradnumren är sängen, en Carlbergkopia gjord av elever på träakademien i Kramfors, och en resekista klädd med originaltyg från sent 1700-tal.

Utställningen berättar om sängen och det sängmode som rådde under 1700-talet och det finns också kunskaper att hämta för den som vill lära sig mer om gustivansk stil och 1700-talets tyger.

Utställningen pågår fram till och med den 14 november 2010. Öppettider: Dagligen 11-16.

Gunnebo Slott och Trädgårdar ligger i Mölndal strax utanför Göteborg. Det är en av Sveriges främsta 1700-talsmiljöer och ett av Göteborgsregionens mest populära besöksmål med slott, butik, turistbyrå, ekologiska trädgårdar, kaffehus och krog samt en omfattande evenemangsverksamhet året om. Slottet byggdes som sommarvilla åt den mycket förmögne köpmannen John Hall och stod färdigt 1796.

Källa: Gunnebo slott