Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Produktion inom motorhandeln ökade med 13,2 procent

Tjänsteproduktionen ökade med 4,9 procent under augusti 2010 jämfört med augusti 2009. Bäst gick det för produktionen inom motorhandeln där ökningen var 13,2 procent. Mellan juli och augusti minskade tjänsteproduktionen med 0,2 procent i säsongsrensade värden. För perioden juni – augusti var ökningen 0,9 procent, säsongsrensat, jämfört med mars – maj 2010.

Samtliga jämförelser är årsjämförelser och bygger på kalender- och fastprisjusterade indexvärden där inget annat nämns. Uppgifterna för augusti är preliminära.

Tjänsteproduktionen inom motorhandeln och partihandeln ökade med 13,2 respektive 12,3 procent. Även datakonsultverksamhet och hotell- och restaurangverksamhet gick bra och ökade med 9,4 respektive 9,1 procent. Produktionen inom företagstjänster minskade med 0,5 procent.

Partihandeln och motorhandeln bidrar med 1,5 respektive 0,4 procentenheter till uppgången i den totala tjänsteproduktionen. Datakonsultverksamheten och hotell- och restaurangverksamheten bidrar positivt med 0,5 respektive 0,3 procentenheter.

 källa:scb