Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Fem dömda i kopplerihärva

Malmö tingsrätt. Foto: Wikimedia

Malmö tingsrätt dömde på tisdagen fem personer i den stora kopplerihärvan i Malmö. En person dömdes för grovt koppleri och våldtäkt mot barn till tre och ett halvt års fängelse samt utvisning.

Tingsrätten ansåg att det för två personer var bevisat att de bidragit till att målsäganden sålt sex. Tingsrätten dömde dessa båda män för grovt koppleri. Båda männen friades dock från att gärningarna skulle bedömas som människohandel. En av männen fälldes också för våldtäkt mot barn och straffet för honom bestämdes till tre och ett halvt års fängelse samt utvisning.

Den andra mannen, som dömdes för grovt koppleri men som friades för bland annat våldtäkt mot barn, fick med hänsyn till sin låga ålder ett års fängelse.

En person dömdes för våldtäkt mot barn till fängelse i två år samt utvisning. En som var åtalad för våldtäkt mot barn friades från det brottet men fälldes för köp av sexuell tjänst till dagsböter.

Bevisningen mot de andra personerna som var åtalade för antingen inblandning i koppleriet eller för våldtäkt mot barn ogillades. Tingsrätten ansåg inte att bevisningen mot dem räckte för fällande domar.

Källa: Malmö tingsrätt