Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Tak-kupp mot tempel

Church of Our Lady of Imaculate Conception Goa Panaji
Det rånade templet vilade likt Church of Our Lady of Immaculate Conception i Goas huvudstad Panaji på en höjd Foto: Susanne P Fernandes
I Paroda i södra Goa, det populära vinterturistmålet för svenskar -har tjuvar genomfört en kupp mot ett hindutempel genom att ta sig in genom taket för att själa föremål till omfattande belopp.

The Navhind Times rapporterar att det hinduiska templet Shri Chandreshwer-Bhutnath under natten till onsdagen bestals på silver och guld till ett värde av mostavrande 276 000 kr. När tempelprästen kom till templet som är situerat på en bergstopp på onsdagsmorgonen fann han huvuddörren stående på vid gavel och silver som tidigare omgärdade ett altare till en Hinduisk gud bortslitet. Tjuvarna hade också tagit ett silverhuvud, tre guldpläterade silvermasker av olika gudar och diverse annat.

Polisen sökte igenom området med spårhundar utan resultat. Utifrån den tekniska undersökningen man gjort tror man att tjuvarna är experter på att gå på tak och att de klättrat upp via en husvägg eller ett banyanträd för att efter att ha plockat bort takpannor sedan ta sig ned i templet. Polisen har hittat tre fingeravtryck och ett halft fotavtryck och kommer att fortsätta sina undersökningar utifrån dessa spår.