Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

PLAYTIME – med verk ur museets samling

Foto: Mynewsdesk.

Nu hyllar Nordiska Akvarellmuseet den lekande människan och fantasin med ett urval ur den egna samlingen.

Utställningen visar sambandet mellan lek, forskning och lärande och hur det avspeglas i konsten. De bjuder på en spännande färd via olika uttryck, tekniker och bildspråk som landar i gränslösa världar. Med verk av bland andra Carin Ellberg, Petri Hytönen, Peter Land, Kati Immonen, Karin Wikström, Astrid Svangren, KG Nilsson och Katja Tukianen.

Nordiska Akvarellmuseets konstsamling är en aktiv och viktig del av museets verksamhet med verk av drygt 100 konstnärer från hela Norden.

Besök dem och få en upplevelse utöver det vanliga. Här kan du möta den internationella konstens intressantaste företrädare eller klassisk akvarell. En mötesplats anpassat till en verksamhet kring konst, kultur, natur och människor.

I huset finner du utställningssalar där det i genomsnitt visas sex olika utställningar per år. Samlingssalen rymmer ett rikt utbud av kultur i olika former, musik, dans, teater och föreläsningar, seminarier, konferenser och samtalskvällar.

De har gästateljéer för uthyrning på Bockholmen, tvärs över vattnet. Museibutiken, granne med utställningssalarna, har ett stort sortiment av bland annat målarverktyg och färg.

I närheten av utställningssalarna ligger också barnateljén och en trappa upp den större experimentverkstaden med utrustning för konstnärligt arbete, undervisning och forskning.
Restaurang ”Vatten – gourmet och kafé” med uteservering och utsikt över vattnet ligger i museets lokaler.

Källa: Mynewsdesk.